TRANSPORT GRATUIT la plata cu Cardul Bancar

      Putem decora grădina cu lucruri vechi sau mobilier din paleţi

      Putem decora grădina cu lucruri vechi sau mobilier din paleţi

      Fiecare dintre noi are în casa câteva piese de mobilier şi decoraţiuni vechi, cărora nu le mai găsim un colţ în locuinţa noastră, dar de care ne este greu să ne despărţim. 

      Pentru cei care locuiesc la casă şi se bucura de o grădină, fie ea şi una mică, o soluţie foarte bună ar fi să le transforme în obiecte decorative pentru grădină. Cum puteţi face asta, aflaţi din rândurile de mai jos.

      * O scară veche, pe care nu o mai foloseşti, poate fi foarte uşor transformată într-un suport pentru flori, de exemplu. Aceasta poate fi vopsită şi decorată, după bunul plac, la fel ca în imaginile ataşate puţin mai jos.

      * Tot într-un suport pentru flori poate fi transformat şi un candelabru vechi, care nu se mai potriveşte în nicio încăpere din casă. Ai nevoie doar de un candelabru, ghivece din plastic (câte braţe are candelabrul, atâtea ghivece), vopsea pentru exterior, dacă vrei să colorezi suportul, adeziv pentru a lipi ghivecele şi un cârlig pentru a agăţa suportul obţinut.

      * Apoi, vechile biciclete prind şi ele viaţa dacă le vopsiţi şi amenajaţi coşuri cu flori. De cealaltă parte, puteţi să folosiţi o chiuvetă veche pe post de ghiveci şi să o încadraţi într-o ramă de lemn vopsită cu alb. Plantaţi flori de alyssum alb, iar cele câteva farfurii atent plasate vor spori iluzia unei spume de săpun. 

      * O colivie veche poate fi şi ea reutilizată în grădină. Tot ce trebuie să faceţi este să o vopsiţi cu alb pentru a-i da un aer romantic şi să înlocuiţi canarul cu… diferite plante, fie cactuşi, fie flori curgătoare.

      * Nu în ultimul rând, dacă va încurcă un cazan vechi, chiar dacă e ruginit, sau chiar câteva cutii de tablă sau găleţi, le puteţi folosi pe post de ghivece, care  vor da un aer vintage grădinii.

      * De asemenea, piesele vechi de mobilier, precum micile dulapuri cu sertare sau cabine pot fi recondiţionate şi vopsite, iar în sertare se pot planta flori.

      * Ca să staţi unde vreţi, în funcţie de momentul zilei sau de vreme, faceţi o băncuţă mobilă.

      * Puneţi-vă pernele şi paturile pe care le folosii când staţi pe terasa într-o ladă de lemn, ca să nu se umple de praf şi să le aveţi mereu la îndemână.

      * Cu rămăşiţe dintr-o masă veche, puteţi să faceţi un raft decorativ şi practic în acelaşi timp.

      * Suprapuneţi plante curgătoare cu ajutorul unei scări pe care puteţi monta jardinieră din lemn. Efectul este adorabil.

      * Înfăşurate în sfoară, cauciucurile vechi pot fi transformate în scaune otoman, potrivite în orice decor.

      Mobilier de grădină din paleţi

      Paleţii din lemn sunt probabil cel mai la îndemână material de construcţie pentru proiecte de tip DIY. Din aceştia rezultă noi forme, cu noi roluri în casele noastre, de la paturi şi alte tipuri de mobilier, decoraţiuni interioare, până la suporturi pentru grădini verticale. Astăzi ne vom îndreptate atenţia spre mobilier din paleţi pentru grădină, cu mici scheme care să vă ajute să le construiţi şi voi acasă. Paleţii pot fi folosiţi pentru a crea o multitudine de piese de mobilier de grădină.

      Pentru cei care îşi regăsesc energia în spaţiul verde, o masă şi două bănci sunt parte integrantă din acest peisaj relaxant. Cu puţin efort şi iscusinţă, cu câţiva paleţi din lemn la îndemână, puteţi construi acest ansamblu în grădina voastră pentru a lua masa în serile răcoroase de vară sau pentru grătarele cu prietenii din weekend. O masă unică, făcute din paleti daţi cu vopsea de mai multe culori şi o pereche sau un set de scaune foarte confortabile şi aspectuoase care v-ar costa altminteri o avere pot fi realizate tot din paleti frumos vopsiţi. Puteţi face chiar un pat suspendat în care să vă legănaţi în după-amiezele de vacanţă. Adăugaţi o saltea şi nişte perne.

      Lasa un comentariu

      Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

      Va rugam sa retineti, comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate